hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Waarom je niet moet leasen als je een huis wil kopen

Wanneer je een auto wil kopen komt hier veel bij kijken. Kies je voor een nieuwe auto of heb je voor bijvoorbeeld Ford occasions? Of misschien is leasen wel een goede optie voor jou? De laatste jaren is private lease namelijk ontzettend populair geworden. In plaats van dat je zelf eigenaar wordt van de auto betaal je maandelijks aan de leasemaatschappij een bijdrage aan de auto. Hoewel dit ook belastingvoordelen kan opleveren, zitten er toch ook wat nadelen aan een leaseauto. Vooral wanneer je van plan bent om een huis te gaan kopen. Hoe dit werkt lees je hier.

BKR registratie

Wanneer je een auto gaat leasen wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Veel mensen weten dit niet wanneer zij hun handtekening zetten onder een leasecontract, en dit kan later vervelende gevolgen hebben. Een hypotheek voor een huis wordt vertstrekt aan de hand van jouw maandelijkse uitgaven. Een maandelijkse bijdrage aan een private lease auto vallen hier dan dus ook onder. De hypotheek ziet dit als geld dat je maandelijks dus niet kan gebruiken om de hypotheek mee af te lossen. Het gevolg hiervan is dat je minder geld kan lenen. Andersom werkt dit overigens niet. Wanneer je een huis koopt en vervolgens een leasecontract afsluit zal dit geen invloed hebben op je hypotheek. 

Occasions

Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn dat je wacht met het kopen van een huis tot het leasecontract is afgelopen. Een alternatief is dat je misschien wel een occasion kan gaan kopen. De kosten hiervan liggen een stuk lager dan bij de aanschaf van een nieuwe auto. In tegenstelling tot lease is deze auto in jouw bezit. De hoogte van je hypotheek wordt dan ook niet beïnvloed door de aanschaf van een occasion. Renault occasions gaan erg lang mee, waardoor je deze voor langere tijd kan gebruiken zonder hoge onderhoudskosten. 

Kredietverstrekker

Wil je toch leasen terwijl je van plan bent om een auto te gaan kopen? Vergelijk dan eens verschillende kredietverstrekkers met elkaar. De verstrekker bepaald zelf de regels en daarom kunnen deze nog wel eens verschillen. Een hypotheek adviseur kan je daarnaast ook helpen met persoonlijke advies.