hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Je persoonlijke lening berekenen

Wil jij je persoonlijke lening kunnen berekenen? Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende tools en verschillende websites waarop je dit binnen een paar stappen al kunt berekenen. Dit doen ze door een module die jou vraagt om een aantal informatiepunten in te vullen. Wat zijn dit dan precies? Je wordt gevraagd om je burgerlijke staat, of je kinderen hebt, wat je woonsituatie is, wat je bruto lasten zijn per maand en wat je netto maandinkomen is. Hiermee kan precies uitgerekend worden hoeveel je kunt lenen voor een persoonlijke lening.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

Als je je persoonlijke lening berekenen wilt, moet je natuurlijk wel eerst weten wat de voordelen nu precies zijn van een persoonlijke lening. Veel mensen vragen zich af wat de voordelen van een persoonlijke lening zijn ten opzichte van bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Een aantal voordelen hebben we voor je op een rij gezet zodat jij ook overtuigd bent om een persoonlijke lening aan te vragen.

Alles op een rij

Het grootste voordeel van een persoonlijke lening is dat je een vaste rente en looptijd hebt. Het grote voordeel hiervan is dat je gewoon weet waar je aan toe bent iedere maand en geen variabele kosten hebt die iedere maand verschillen. Daarnaast ontvang je het gewenste leenbedrag in een keer op je rekening en niet in verschillende fases, waardoor je meteen gebruik kunt maken van het bedrag dat je nodig hebt. Dit is wel zo handig natuurlijk, aangezien je waarschijnlijk het gehele budget snel nodig hebt, anders had je niet de stap gezet om te gaan lenen bij een bank. Kortom: een persoonlijke lening berekenen is handig zodat je weet waar je aan toe bent.