hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Een maximale hypotheek afsluiten

maximale hypotheek

Zodra je een huis gaat kopen zijn er een hoop aspecten waar je rekening mee moet houden. Een aantal belangrijke dingen die je moet weten wanneer je wilt kijken voor een huis zijn: De hoogte van je maximale hypotheek, de locatie waar je wilt en kan wonen en je wensen die je hebt qua woonruimte. Zet zit voor jezelf op een rijtje en gebruik deze gegevens bij de zoektocht. Zo ben je uiteindelijk minder tijd kwijt en vind je iets dat echt bij jou past.

maximale hypotheek

Iets onder je maximale hypotheek

Veel mensen berekenen hun maximale hypotheek en kopen een huis voor dit bedrag. Dit is erg onverstandig. Dit omdat zij zichzelf hierdoor op hoge maandelijkse kosten jagen. Het is daarom belangrijk om altijd onder je maximale budget te blijven. Door dit te doen zal je maandelijks minder geld kwijt zijn aan het betalen van rente. Hierdoor kun je jaarlijks meer leuke dingen doen. Het is hierbij vooral de vraag waar jij waarde aan hecht. Misschien houd je er niet van om er maandelijks op uit te gaan en vind je een grote woonruimte veel belangrijker.

Hier wordt jouw maximale hypotheek berekend

Er zijn een hoop factoren die invloed hebben op de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Een belangrijke factor is je maandsalaris. Naast je maandsalaris is je eigen vermogen ook erg belangrijk. De twee grootste invloeden zijn dus het geld dat je iedere maand verdiend en het geld dat je al hebt. Daarnaast kijken ze bij een hypotheekaanbieder ook naar je huidige BKR-registratie. Zo kan dit invloed hebben op de hoogte van de maximale hypotheek. Het is daarom verstandig om te voorkomen dat je een BKR-registratie krijgt.