hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Wat is iso 45001?

Bedrijven doen er over het algemeen alles aan om werknemers op een veilige manier te laten werken. Door gebruik van apparaten die in het bezit zijn van een ce markering en voorlichtingen kunnen de grootste risico’s op de werkvloed worden afgenomen. Maar er zijn ook andere manieren waarop je de veiligheid op de werkvloer verhoogd, en je bovendien je bedrijf kan onderscheiden van concurrenten. Door middel van iso 45001 kan je door middel van een certificaat laten zien dat je bedrijf werkt volgens de wet- en regelgeving die is vastgesteld om de arbeidsvoorwaarden veilig te stellen. In deze blog lees je meer over wat iso 45001 inhoudt, of het ook voor jouw bedrijf geschikt is en welke voorwaarde erbij komen kijken.

Iso 45001 certificaat

Sinds 2018 is er een nieuwe norm op het gebied van gezond en veilig werken. Deze norm is iso 45001. Door het behalen van het certificaat kan je als bedrijf aantonen dat je voldoet aan de voorwaarde die zijn gesteld met betrekking tot de arbeidsvoorwaarde van je medewerkers. Een certificaat wordt afgegeven door een onafhankelijke instantie. Voor het behalen van het certificaat kan je een cursus nemen. Zo wordt je in een of meerdere dagen opgeleid over de ins- en outs van de voorwaarde van het certificaat. Zo leer je hou je het certificaat kan implementeren, opzetten en behouden. 

Investering

Een dergelijk certificaat is niet verplicht voor bedrijven. Het moet dan ook vooral worden gezien als investering in je organisatie. Door te investeren in de arbeidsvoorwaarden zullen medewerkers een fijnere werksfeer ervaren. Daarnaast kan je je als bedrijf ook onderscheiden van concurrenten door middel van een dergelijk certificaat. 

Voordelen

Naast het feit dat werknemers veiliger kunnen werken en het onderscheid dat je maakt met concurrenten zitten er meer onderdelen aan het iso 45001 certificaat. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Werknemers zullen zich daarnaast minder vaak ziek melden, het ziekteverzuim vermindert daarmee. Systematisch te werk gaan kan tot slot zorgen voor efficiënter en voordeliger werken. Er is dus veel voordeel te behalen door een kleine investering in je bedrijf!