hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Vijf manieren om snel financiering te krijgen voor je bedrijfspand

Als ondernemer kan het kopen van een bedrijfspand een grote stap zijn, maar het kan ook enorm voordelig zijn voor je bedrijf. Een eigen pand kan bijvoorbeeld leiden tot lagere kosten, meer flexibiliteit en betere zichtbaarheid voor je bedrijf. Maar wat als je niet genoeg financiële middelen hebt om een bedrijfspand te kopen? Geen paniek! In deze blog geven we je vijf manieren om snel geld voor je bedrijfspand te krijgen.

1. Verkopen aan een opkoper

Een opkoper, zoals Mercari,  is een partij die interesse heeft in het kopen van bedrijfspanden om deze vervolgens door te verkopen. Door je bedrijfspand aan een opkoper te verkopen, kun je snel aan geld komen. Een groot voordeel is dat je niet hoeft te wachten totdat je bedrijfspand verkocht is voordat je geld hebt om een nieuw pand te kopen. Een ander voordeel is dat je vaak geen kosten hebt voor bijvoorbeeld een verkoopmakelaar of notaris, omdat de opkoper deze kosten voor zijn rekening neemt.

2. Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve manier om financiering te krijgen voor je bedrijfspand. Via crowdfunding kun je geld inzamelen bij een grote groep mensen. Op een crowdfundingplatform presenteer je je project en mensen kunnen vervolgens investeren. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je wilt ophalen en welke tegenprestaties je aanbiedt aan de investeerders. Crowdfunding kan vooral interessant zijn als je een project hebt dat veel mensen aanspreekt.

3. Leaseconstructie

Een leaseconstructie is een manier om een bedrijfspand te kopen zonder dat je in één keer het volledige bedrag hoeft te betalen. Je betaalt dan maandelijks een bedrag aan de verhuurder/eigenaar van het pand. Op deze manier kun je toch een bedrijfspand kopen, zonder dat je hiervoor in één keer een grote investering hoeft te doen.

4. Beleggers

Als je geen financiering kunt krijgen bij een bank, kan het interessant zijn om beleggers te benaderen. Een belegger kan bijvoorbeeld investeren in jouw bedrijfspand en in ruil daarvoor een rendement ontvangen. Dit kan voor de belegger interessant zijn, omdat hij op deze manier geld kan verdienen. Voor jou als ondernemer is het interessant, omdat je hierdoor toch financiering krijgt voor je bedrijfspand.

5. Familie en vrienden

Als laatste kun je overwegen om financiering te krijgen van vrienden of familie. Dit kan een snelle manier zijn om aan financiering te komen. Maak wel goede afspraken over bijvoorbeeld de hoogte van het bedrag, de looptijd en het rentepercentage. Op deze manier voorkom je dat er later problemen ontstaan tussen jou en je vrienden of familie.