hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Rotterdam, de mooiste rot stad die er is.

factoring

In een eerder artikel nam ik jullie al door Rotterdam mee via het eerste couplet van het Rotterdam lied. We waren gebleven bij het Rotterdam beeld van Zadkine. Zit je? Mooi we gaan verder. Zie je daar de Willemsbrug en verder op de Zwaan? Met de Zwaan bedoel ik dan natuurlijk de Erasmusbrug. De twee mooie kade verbindingen over de Maas gespannen en echte eye catchers in Rotterdam. En op een mooie dag als vandaag kun je er bijna geen plekje vinden, de oude haven. Daarnaast zie je de Witte toren. Moeilijk voor te stellen dat dit ooit het hoogste gebouw in heel Rotterdam was. Op de Blaak zie je naast de Markthal ook de Rotterdamse MARKT. De merkwaardige gebouwen die in het lied worden aangehaald zijn het potlood gebouw en de kubuswoningen. Daaronderdoor en dan net voorbij oostplein is de Oostzeedijk dé dijk voor het studentenleven. En kralingen ja kralingen waar de rijke papa’s en mama’s van deze studenten wonen in hun villa’s met dikke auto’s voor de deur.

Dikke auto’s

Als ik door Kralingen fiets en ik zie al die dikke auto’s staan kan ik daar alleen maar van genieten. Wat is het in Rotterdam toch economisch goed gesteld met de mensen. Geld maakt niet gelukkig maar het maakt het leven wel een stuk makkelijker natuurlijk. Mercedes, Audi, Ferrari het staat er allemaal. Maar is dit wel uit eigen zak betaald?

Auto als status symbool

Vooral in de Marokkaanse en Turkse samenleving is de auto vaak een status symbool. Financiering voor auto is vaak geen probleem voor deze samenleving want ze nemen vaak een eerste of tweede hypotheek om een auto te kunnen kopen of gaan diep in de vaste lasten zitten door een dikke lease auto te private leasen. Mijn voorkeur heeft een mooi huis maar sommige mensen rijden liever in een dikke bak.