hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

NFT wat is het en wat kun je ermee?

Bitcoin nieuws

NFT staat voor: Non Fungible Token. Omdat dit een vrij nieuw fenomeen is zijn er nogal wat vragen zoals:

·         Wat zijn NFT’s

·         Hoe werken ze?

·         Wat is het verschil met cryptovaluta?

·         Wat zijn niet verwisselbare tokens?

·         Wat maakt deze tokens zo uniek?

·         Hoe verschillen Non fungible tokens van cryptocurrency?

·         Wie kan deze tokens kopen?

Wat zijn Non fungible tokens?

Alles wat kan worden omgezet in een digitale vorm kan een NFT zijn. En met alles wordt bedoeld: je tekeningen, foto’s, video’s, GIFjes, muziek, in-game items, selfies, zelfs een tweet kan worden omgezet in een Non Fungible Token. Elke token kan vervolgens online worden verhandeld met behulp van cryptocurrency. De Non Fungible Tokens winnen enorm aan populariteit omdat het steeds meer mensen op deze manier digitale kunstwerken presenteren én verkopen. Deze niet verwisselbaar tokens hebben dankzij hun vermogen om waarde toe te kennen aan alles, de wereld in een zeer snel tempo veroverd. Die waarde kan worden toegekend aan alles wat al eerder is genoemd, van kunst tot muziek en zelfs aan een selfie. Een Token is dus een koppeling tussen een digitaal bestand met de eigenaar. We leven steeds meer in een digitaal tijdperk en daarom zullen deze tokens steeds belangrijker worden.

Hoe werkt een NFT

Een NFT is volledig uniek én authentiek. Er bestaat maar één digitaal object van dat bovendien niet gedupliceerd kan worden. Ben je bijvoorbeeld een tekenaar en converteer je jouw digitale object naar een Non Fungible Token, dan krijg je een eigendomsbewijs dat mogelijk wordt gemaakt door Blockchain. Via Blockchain (meestal Ethereum) staan de tokens geregistreerd. Blockchain is een soort gedistribueerd grootboek waarin alle transacties worden vastgelegd. Dát maakt de tokens volledig uniek én authentiek. Bovendien zijn bij Non Fungible Tokens alle transacties transparant en kunnen door iedereen worden gezien, maar niet worden gewijzigd. Door het gebruik van Blockchain heeft het wel iets weg van de manier waarop cryptomunten worden opgeslagen en verhandeld. Maar met cryptomunten kun je iets kopen, producten of diensten. Non Fungible Tokens zijn digitale objecten met een bepaalde waarde die je kunt bewaren. Het is geen betaalmiddel. Daarvoor zul je eerst zo’n Token moeten verkopen op een veiling of een marktplaats.

Wat is het verschil met cryptovaluta?

NFT’s en cryptocurrency verschillen van elkaar hoewel beide op Blockchain zijn gebouwd. Cryptocurrency is een valuta en is bovendien uitwisselbaar. Bezit je één crypto-token dan zal het volgende (zelfde) token ook van dezelfde waarde zijn. Non Fungible Tokens daarentegen zijn niet inwisselbaar en niet vervangbaar, dus uniek. Elke volgende Non Fungible Token is dan ook anders én heeft een andere waarde.

Wie kan NFT’s kopen

Wanneer je NFT’s wilt kopen moet je hiervoor geld vrijmaken. Je kunt deze tokens alleen met Blockchain kopen en hiervoor heb je een digitale rekening (Wallet) nodig. Een NFT wordt nu nog voornamelijk verhandeld in de cryptomunt Ethereum. Wil je nu zo’n token kopen dan heb je een, door Metamask aangedreven cryptocurrency portemonnee (Wallet) nodig. Natuurlijk kun je ook via het Solana netwerk de tokens kopen, maar dan is een Phantom Wallet makkelijker. Vervolgens moet je zorgen voor geld in deze Wallet. Wanneer dat is geregeld kun je Non Fungible Tokens aankopen op een handelsplaats zoals bijvoorbeeld OpenSea, Rarible of Nifty Gateway.