hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Het nut van geld opzij leggen

sparen

Iedereen doet het bij een grote of kleine aankoop, geld sparen om te kunnen kopen wat je op het oog hebt. Is het een aankoop die niet zo groot is wordt over het algemeen in een potje gespaard, moet er meer geld worden gespaard dan gebeurd dit op de bank. Op de bank staat je geld veilig en je krijgt er nog rente bovenop, altijd mooi meegenomen want je hoeft er niets voor te doen. Per bank kan er gerekend worden met verschillende rentes, bij sparen.com kun je eenvoudig in een overzicht zien welke bank de hoogste rente geeft op je spaargeld.

sparen

In binnen of buitenland je geld zetten

Tegenwoordig is het met gebruik van internet heel eenvoudig om je geld op een spaarrekening te zetten, of dit nu in Nederland is of het buitenland maakt geen verschil. Het feit is alleen dat je niet alleen moet kijken naar de hoogste rente om te sparen, algemene voorwaarden zijn misschien nog wel belangrijker dan de rente die je krijgt. Ga je veel geld sparen dan moet je dit op een veilige manier kunnen doen, garantie is wel een minimale vereiste die je moet hebben om je geld veilig weg te kunnen zetten.

sparen

Variabele rente op je geld

Ook kun je vaak kiezen welke vorm je wilt sparen, wil je altijd bij het geld kunnen of heb je het geld een tijd niet nodig en kan je het vastzetten. Dit zijn twee belangrijke aspecten die je mee moet nemen, zet je het geld vast op een zogeheten depositorekening krijg je in de meeste gevallen een hogere rente. Niet alleen in Nederland maar ook andere Europese landen zijn er banken die deze vorm van sparen aanbieden, hoe langer je het spaargeld vastzet hoe hoger de rente is. Zoals bij iedere bank geldt, lees goed de voorwaarden om op een veilige manier je geld weg te zetten.