hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

De voordelen van een hypotheek met BKR

Het lijkt misschien een slechte zaak, maar de kans is groot dat je een BKR-opname op je naam hebt staan. Particulieren met persoonlijke leningen, (persoonlijke) huurauto’s en hypotheken worden in de database opgenomen. Er zijn twee soorten BKR-informatie: positieve en negatieve bkr registratie. Elk heeft een effect op het maximale bedrag dat u kunt lenen voor verschillende leningen (overeenkomend met een woningrenovatie of autovergoeding).

Als u een krediet of hypotheek aanvraagt, heeft het BKR toegang tot uw persoonsgegevens. Op dat moment houdt de kredietverstrekker de BKR-database up-to-date met uw betalingsgeschiedenis. Na een bepaald aantal maanden ontvangt u een codering. Elke kredietvorm heeft een bepaalde looptijd. Deze looptime is bijvoorbeeld drie maanden voor hypotheken.

BKR en een hypotheek.

Wilt u een BKR met hypotheek? Wanneer je een aantal leningen hebt, ontvang je een positief BKR document omdat ze deze altijd netjes betalen. Dit is bijvoorbeeld het geval als u consequent uw maandelijkse huurauto of hypotheekbedrag deponeert. Al deze informatie wordt opgenomen in het BKR en kan heel voordelig uitkomen. Dit kan als een voordeel gezien worden, omdat zoals eerder gezegd al dit opgenomen wordt in de BKR en zo een goed beeld over u vormt voor partijen als u in het vervolg weer gebruik wilt maken van aanvullende leningen. Deze zien dat u uw schulden op tijd betaald en zullen niet aarzelen u verder te helpen.

Bent u een slechte inkomens betaler? Hier krijgt u dan een negatieve BKR-document. Dit heeft grote gevolgen, omdat u geen aanvullende leningen kunt krijgen. Krijgt u een nieuwe hypotheek? Dan kom je niet over de streep omdat het BKR ontdekt dat je je overige schulden niet (vaak) op tijd betaalt.

U kunt uw BKR-registratie helaas niet zelf verwijderen. Dit kan door de kredietverstrekker, stichting BKR of een specialist. Wilt u uw BKR verwijderen, dient u eerst contact op te nemen met deze. Als u het niet eens bent met de schuldeiser, kunt u altijd overleggen met een advocaat over uw keuzes.