hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

De trend van dit moment: beleggen in edelmetaal

Als vermogend persoon ben je waarschijnlijk op zoek naar nieuwe manieren om je geld te investeren. Beleggen in fysiek edelmetaal is een optie die de afgelopen jaren steeds meer in populariteit is gestegen. Maar waar dien je te beginnen als je wilt gaan beleggen in edelmetaal? In deze blog geven we je vijf tips waar je op dient te letten als je in fysiek edelmetaal wilt beleggen.

Ken de verschillen tussen de verschillende edelmetalen

Er zijn verschillende soorten edelmetalen waarin je kunt beleggen, zoals goud, zilver, platina en palladium. Elk edelmetaal heeft zijn eigen kenmerken en bijbehorende voordelen. Zo wordt goud vaak gezien als een veilige haven, terwijl zilver juist meer wordt gebruikt in de industrie. Zorg daarom dat je je goed verdiept in de eigenschappen van elk edelmetaal, zodat je een goede keuze kunt maken.

Kies voor fysiek edelmetaal

Als je ervoor kiest om in edelmetaal te beleggen, kun je ervoor kiezen om dit online te doen via bijvoorbeeld CFD's. We raden echter aan om te kiezen voor fysiek edelmetaal. Dit betekent dat je daadwerkelijk zilveren of gouden munten of baren koopt. Het voordeel hiervan is dat je het edelmetaal daadwerkelijk in bezit hebt. Zo kun je er zeker van zijn dat je daadwerkelijk de waarde heeft die overeenkomt met de huidige marktwaarde.

Hou rekening met opslag en verzekering

Als je fysiek edelmetaal koopt, dien je dit ergens op te slaan. Omdat het edelmetaal waardevol is, is het belangrijk om het veilig op te bergen. Vaak kun je het edelmetaal bij de verkoper laten opslaan. Zorg dat je weet wat de voorwaarden en kosten hiervan zijn. Daarnaast kun je het edelmetaal natuurlijk ook thuis opbergen. Houd er rekening mee dat je daar in sommige gevallen een verzekering voor nodig hebt.

Bepaal je investeringsdoelen

Als je gaat beleggen in edelmetaal is het belangrijk om vooraf je investeringsdoelen te bepalen. Wil je het edelmetaal op de lange termijn bewaren, omdat je bijvoorbeeld wilt investeren in je pensioen? Of koop je het edelmetaal om het over een paar jaar weer te verkopen? Door je doelen vooraf te bepalen, kun je hier je aankoop op aanpassen.

Volg de markt

Net als bij andere beleggingen is het belangrijk om de marktontwikkelingen van edelmetaal nauwlettend in de gaten te houden. Aangezien het gaat om een waardevolle investering, kan de prijs van edelmetaal soms flink fluctueren. Door de marktontwikkelingen te volgen, kun je inschatten of het slim is om bijvoorbeeld meer edelmetaal bij te kopen of juist je edelmetaal te verkopen.

Kies een betrouwbare verkoper

Er zijn veel verkopende partijen op de markt voor edelmetaal. Kies voor een betrouwbare verkopende partij als Doijer & Kalff. Doijer & Kalff heeft al decennialange ervaring met de inkoop, beoordeling en verkoop van edelmetaal. In die tijd hebben ze zich gevestigd als een van meest betrouwbare partijen op deze markt in Nederland.

Samenvatting

Als je overweegt om te beleggen in fysiek edelmetaal, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg dat je je verdiept in de verschillende soorten edelmetalen, kies voor fysiek edelmetaal en houdt rekening met opslag en verzekering. Daarnaast is het belangrijk om je investeringsdoelen te bepalen en de markt nauwlettend in de gaten te houden. Met deze vijf tips ben je goed voorbereid en kun je met een gerust hart beginnen met investeren in fysiek edelmetaal.

Bron: www.doijerkalff.nl