hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Beleggen in vastgoed: een slim idee?

Geld op een spaarrekening zetten wordt steeds minder aantrekkelijk. Mede daarom kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om te beleggen. Een optie die steeds populairder wordt is het beleggen in vastgoed. Maar is beleggen in vastgoed nou een slim idee en wat zijn precies de voordelen van het beleggen in vastgoed? Daarop ga ik in dit artikel dieper in.

Een aantrekkelijke vorm van beleggen

Beleggen in vastgoed is zeker een interessante mogelijkheid. Zoals met alle vormen van beleggen het geval is, is het echter alleen raadzaam om te doen met spaargeld dat je over hebt. Dat wil zeggen: geld dat je de komende jaren niet nodig verwacht te hebben. Zorg er altijd voor dat je voldoende geld op je spaarrekening hebt staan, bijvoorbeeld voor onvoorziene uitgaven als bij een wasmachine die onverhoopt stuk gaat en vervangen moet worden of een reparatie aan je auto. Is dit het geval en heb je geld over? Dan kun je serieus gaan nadenken over het beleggen in vastgoed.

Maar wat is in vastgoed beleggen nou precies en wat maakt beleggen in vastgoed nou zo interessant? Beleggen in vastgoed is in feite het investeren van geld in onroerend goed. Het doel hiervan is dat het geld dat wordt geïnvesteerd op termijn meer waard wordt. Een van de belangrijkste voordelen van het beleggen in vastgoed is dat je hiermee kunt zorgen voor een constante stroom aan inkomsten. Dit geldt wanneer je vastgoed in bezit hebt en deze verhuurt, zoals met een woning of een bedrijfspand het geval kan zijn. Daarnaast is de kans groot dat de waarde van het vastgoed naar verloop van tijd zal stijgen. Zo zijn de huizenprijzen in het afgelopen jaar bijvoorbeeld met maar liefst 20% gestegen ten opzichte van een jaar eerder!

Meer informatie over beleggen in vastgoed?

Wil je meer weten over het beleggen in vastgoed? Kijk dan eens op de website van Beursgenoten.

Meer artikels