hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Zorgplicht makelaar

Zorgplicht makelaar

De zorgplicht makelaar is van een zeer groot belang. Er moet namelijk de juiste informatie worden gegeven, wanneer er een koopovereenkomst getekend moet worden. Het is de plicht van de makelaar om te kijken of een bepaalde aankoop wel reëel is. De koper, in dit geval dan de opdrachtgever, moet de kosten kunnen betalen, zonder hierdoor in de problemen te komen. Is er namelijk verkeerde informatie aan de opdrachtgever gegeven, waardoor deze in de problemen is gekomen, dan kan deze makelaar hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Ze noemen dit een wanprestatie plegen en dat kan tot verre gevolgen leiden.

Beroepsaansprakelijkheid van een zorgplicht makelaar

Een tussenpersoon heeft veel verplichtingen waar deze zich aan moet houden. Vooral ten opzichte van de opdrachtgever moet deze er alles aan doen om te kijken of een bepaalde aankoop wel verstandig is. Ook moet er een juiste taxatie van een pand komen en hier een reëel bedrag voor worden gevraagd. Mocht ondanks al deze eisen toch blijken dat een tussenpersoon niet goed heeft gehandeld, is het mogelijk om aan te kloppen bij Silver Advocaten B.V. uit Waalwijk. Zij weten alles over het financieel recht en beroepsaansprakelijkheidsrecht.

Om in contact te komen met deze advocaten is het mogelijk om via de mail of door het invullen van het formulier op de website. Hier kan je jouw vraag stellen en deze zal binnen 48 uur beantwoord worden.