hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Hypotheekvormen

Hypotheekvormen

 Review Android Smartphone

Er zijn veel verschillende hypotheekvormen op de markt. Al deze hypotheekvormen hebben andere kenmerken waardoor zij voor een bepaalde doelgroep zeer geschikt kunnen zijn. Daarnaast kan het voorkomen dat een doelgroep kan kiezen tussen meerdere hypotheken die goed voor hen uitkomen.

Één van de hypotheekvormen is de lijfrentehypotheek. Bij deze hypotheek wordt er tijdens het aflossen van de hypotheek ook geld apart gezet waardoor er geld overblijft voor de oude dag. Deze hypotheek is dus zeer geschikt voor eenieder die graag krediet wil opbouwen voor op latere leeftijd.

Verschillende hypotheekvormen

De beleggingshypotheek is een hypotheekvorm waarbij het bedrag dat geleend wordt voor de aanschaf van een huis gestopt wordt in beleggingsfondsen. Met de winsten die na een aantal jaren verkregen zijn met deze hypotheek kan uiteindelijk de hypotheek afgelost worden als deze beleggingen goed gelopen zijn. Er bestaat hierbij wel het risico dat de beleggingen niet goed lopen waardoor er verlies gemaakt kan worden en daardoor de hypotheek niet afbetaald kan worden.

Een andere hypotheekvorm is krediethypotheek. Bij deze hypotheekvorm kan men tot een bepaald bedrag lenen waarmee de aanschaf van het huis gefinancierd kan worden. Hierbij geeft de eigenaar van het huis het huis als onderpand, zodat, indien de hypotheek niet meer betaald kan worden, de hypotheekverstrekker het huis in het bezit heeft. Hierdoor is het risico voor de hypotheekverstrekker zeer laag.

De aflossingvrije hypotheek is ook een bekende hypotheekvorm. Hierbij hoeft de lenende partij geen maandelijks bedrag af te lossen voor de hypotheek, maar betaalt de lenende partij wel maandelijks de rente die over het geleende bedrag betaald moet worden. Hierdoor zijn de kosten voor de lenende partij zeer laag, omdat er de rente fiscaal aftrekbaar is. Hierdoor wordt er maandelijks netto minder geld betaald aan de hypotheekverstrekker waardoor de aflossingvrije hypotheek zeer geschikt is voor eenieder die niet maandelijks een groot bedrag af kan geven voor een hypotheek.