hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Een huis kopen start met goed hypotheekadvies

hypotheekadvies

Hoe goed hypotheekadvies je helpt een huis te kopen

Ben je op zoek naar een woning? Dan heb je vast al wel gemerkt dat je niet de enige bent. De vraag naar woningen is hoog, terwijl het aanbod beperkt is. Dat maakt dat het lastig is om een woning te vinden. Wie al een beetje op de woningmarkt heeft rondgekeken, heeft dit ongetwijfeld al ontdekt. Maar voordat je echt op zoek kunt gaan naar jouw woning, is het fijn om te weten wat de hypotheekmogelijkheden zijn. Als je een een exact budget hebt, is het filteren van woningen een stuk eenvoudiger. Ga daarom naar een hypotheekadviseur en vraag hypotheekadvies aan. Een hypotheekadviseur helpt je in 3 stappen. We vertellen je hier hoe.

Stap 1: oriënteren in de mogelijkheden

De tot stand koming van hypotheekadvies begint bij het eerste gesprek met de hypotheekadviseur. Dit is altijd geheel vrijblijvend. Tijdens dit eerste gesprek leren jullie elkaar beter kennen. De hypotheekadviseur vertelt je kort wat de verschillende mogelijkheden zijn. Dit is altijd ter oriëntatie. Er zitten dus geen verdere verplichtingen aan.

Stap 2: jouw specifieke situatie uitlichten

Vervolgens plan je één of meerdere vervolgafspraken in met de hypotheekadviseur. Tijdens deze gesprekken leer je steeds beter hoe het zit. Je komt stap voor stap te weten wat je nooit wilde weten over hypotheken. Je haalt er namelijk meer uit, als je een idee hebt hoe het zit. Aan de hand van jouw specifieke situatie zal de hypotheekadviseur een hypotheekadvies opstellen. Hierin staan de beste mogelijkheden voor jou vermeld.

Stap 3: een keuze maken en een hypotheek aanvragen

Uiteindelijk ben jij degene die de keuze maakt. De hypotheekadviseur is er alleen om jou hypotheekadvies te geven. Zodra je een keuze gemaakt hebt, gaat de hypotheekadviseur voor je aan de slag met het aanvragen van de hypotheek. Nu kun je jouw droomhuis kopen! Wil je meer weten over hypotheekadvies? Of heb je vragen? Laat het aan ons weten via het contactformulier.