hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

Een belangrijke investering voor jouw bedrijf

Als bedrijf ben je continu bezig met verbeteren en innoveren. Daarnaast kan het zijn dat je met jouw bedrijf nog wilt groeien en eventueel nog wilt uitbreiden. Veel bedrijven hebben een eigen spaarpotje en sommige ondernemingen hebben een externe investeerder. Toch kan het zijn dat je tekort komt om het plan voor jouw bedrijf te realiseren. In dit geval kun je ervoor kiezen om een zakelijke lening af te sluiten.

Geld lenen kost geld

Het is belangrijk om altijd in je achterhoofd te houden dat geld lenen ook geld kost. Wanneer je een lening afsluit, moet je altijd een bedrag aan rente betalen aan de bank waar jij de lening af hebt gesloten. Daarnaast zitten er ook nog een paar regels en voorwaarden verbonden aan het afsluiten van een zakelijke lening.

Regels en voorwaarden

Zo kun je alleen een zakelijke lening aanvragen wanneer jij als onderneming, stichting of vereniging ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast is een zakelijke lening altijd op maat gemaakt. De hoogte van de lening moet overeenkomen met het doel waarvoor je een lening aanvraagt. De bank zal dan ook vragen wat jouw financieringsdoel is en waarom je de lening aanvraagt. Wanneer je goed voor de dag wilt komen bij een bank, is het dan ook aan te raden om een financieringsplan op te stellen en uit te werken. Op deze manier kan de bank in een oogopslag zien wat jouw bedoelingen zijn met de zakelijke lening. Ook goed om te weten is dat een zakelijke lening vaak bedoeld is voor een eenmalige investering. Denk hierbij aan het verbeteren de logistiek en transport, het verbouwen van de kantoorruimte of de aanschaf van nieuwe apparatuur voor in de fabriek. Omdat bedrijven dus meestal een zakelijke lening aanvragen voor een eenmalige grote investering, kiezen banken ervoor om het gehele bedrag in een keer op de rekening van jouw bedrijf te storten. 

Zakelijke lening afsluiten

Het afsluiten van een zakelijke lening kan een belangrijke investering zijn voor jouw bedrijf. Een lening kan jou en jouw bedrijf net het laatste zetje geven om te groeien en te innoveren, maar er moet dus wel het een en ander gebeuren voordat je de zakelijke lening daadwerkelijk af kunt sluiten. Verdiep je voordat je een zakelijke lening afsluit, dus wel goed in de procedures. Ga daarnaast ook op zoek naar verschillende kredietaanbieders en zorg dat jij kiest voor de lening met de laagste rente, zodat je geen onnodige hoge kosten aan rente betaalt.