hypotheekvormen

Informatie over hypotheekvormen

De mogelijkheden voor het financieren van een beleggingspand

beleggingspand financieren

Ben je als particulier of als zakelijk ondernemer van plan om een beleggingspand te kopen, om zo te investeren in je financiële toekomst? Dan moet je, als je momenteel niet voldoende kapitaal hebt om een beleggingspand financieren, hiervoor geld lenen. Maar welke opties zijn er op het gebied van financiering van beleggingspanden en vastgoed? In dit blog kun je alles lezen over de mogelijkheden voor het financieren van een beleggingspand! Profiteer van onze financiële adviezen en koop binnenkort mooi vastgoed om je geld beter te laten renderen!

Houd rekening met een eigen inlegsom bij een beleggingspand financieren!

Wie op zoek is naar financiering voor een beleggingspand, moet er rekening mee houden dat er van de totale som minimaal 30 procent eigen geld moet worden ingelegd. En daet betekent dus dat je kapitaal of spaargeld achter de hand moet hebben om een beleggingspand te financieren. De overige 70 procnt van het benodigde geld kan vanuit een hypotheekvorm worden geregeld.

beleggingspand financieren

Speciale hypotheken om beleggingspanden mee te kunnen kopen

Bankene nfinanciële instellingen bieden tegenwoordig hypotheken aan die speciaal gericht zijn op het aankopen van een beleggingspand. Let er op dat elke bank of financiereigen hypotheekvormen heeft op dit gebied. Zo zijn er bancaire instellingen die alleen huizen hypothecair willen financieren. Weer andere banken bieden ook de mogelijkheid om winkelpanden en bedrijfsgebouwen te financieren vanuit een beleggingshypotheek voor panden. Ook de hypothecaire vormen die aangeboden worden, verschillen van financiële aanbieder tot financiële aanbieder. Een optie om te overwegen als je een wonign wilt aankopen voor de verhuur, is bijvoorbeeld een verhuurhypotheek. Die is speciaal aangepast op panden die aangekocht worden om in de verhuur te doen. Ook qua aflossing zijn er verschillende vormen. Zo kun je gaan voro een hypotheek die deels aflossingsvrij is, maar ook kiezen om de hypotheek volledig af te lossen. Andere opties ijn annuïteitenhypotheeken, linaire hypotheken of bankspaarhypotheken. ER zijn mogelijkheden genoeg op dit vlak!

Probeer een zo laag mogelijke hypotheekrente te krijgen

HOe hoog de hypotheekrente is, hangt af van de looptijd van de hypotheek, de marltwaarde van eht pand en van welk deel je zelf inlegt. Hoe meer je zelf inlegt en hoe langer je de hypotheek vastzet, hoe lager de rente. Let hier goed op, want een lage rente kan je duizenden euro’s schelen!